به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، استاد محمد علی مجاهدی شامگاه پنجشنبه در چهارمین جشنواره ملی شعر رسول مهربانی، اظهار داشت: اگر امروز به ویژه دهه اخیر شاهد ظهور و قوت گرفتن اشعار آیینی هستیم، به جهت عنایت ویژه رهبر انقلاب و تشویق ایشان به ادامه این سبک می باشد.
وی ادامه داد: با تذکرات به جای ایشان و اهتمامی که شعرای متعهد کشورمان در این رویکرد دارند، توانسته ایم امروز در سبک شعر آیینی جایگاه ارزشمندی را به دست آوریم.
شاعر پیشکسوت کشورمان تصریح کرد: در شعر آیینی توجه به ابعاد ارزشی فرهنگ ولایی و آموزه های دینی و بیان ناگفته ها و ناشکفته ها در دل این اشعار رنگ و بوی ویژه ای را به این سبک شاعری داده است.
پدر شعر آیینی کشور بر لزوم توجه مداحان و شاعران کشور به ارزش های متعالی اسلامی در سرودن اشعار مذهبی تاکید کرد و افزود: شعر آیینی قطعاتی را در کنار هم جمع کرده است؛ به عنوان مثال شعر توحیدی شامل اجزای مختلف است؛ دیگر مباحث را نیز می توان در راستای شعر توحیدی و آیینی برشمرد.
وی افزود: تفکر اسلامی تفکر رهایی بخش و ظلم ستیز است و با خودکامه های جهانی کنار نمی آید؛ جامعه اسلامی در نهایت حرکت خود به دنبال رسیدن به حریت است و در همین راستا شعر رهایی شکل گرفت.
پدر شعر آیینی تصریح کرد: شعر بیداری یکی از اشکال شعر آیینی است؛ در همین رابطه باید با محتوای دینی استفاده کرده و محتوای شعر آیینی را به غنای لازم برسانیم.
وی افزود: پس از انقلاب شاهد رویش های چشمگیری در عرصه شعر آیینی بودیم و شعر ولایی در جایگاه بسیار والایی قرار گرفت که در این قالب شعر نبوی، علوی، فاطمی، عاشورا، بقیع، رضوی، مهدوی و اهل بیتی(ع) شکل گرفت و خوشبختانه رویش های بسیار چشمگیری در این عرصه ایجاد شد.
انتهای پیام 313/17